top of page

Bergkristal

Bergkristal reinigt en zuivert. De steen kan lichaam en geest versterken. Hij opent het hart, brengt inzicht en helpt te concentreren. Lichamelijk kan bergkristal helpen tegen rugpijn, evenwichtsstoornissen, zee- en reisziekte en misselijkheid. Het is ook een goede steun bij depressie, vermoeidheid en nervositeit.

 

Bergkristal is de naam die gebruikt wordt voor zuivere kwarts. De naam komt van het Latijnse ‘crystallus’. Dit betekent kristal, ijs. De oude Grieken geloofden dat bergkristal eeuwig bevroren water was. De steen is voorkomen doorzichtig tot melkachtig wit

 

Werking

 

Bergkristal reinigt en zuivert zijn omgeving. In combinatie met amethist en rozenkwarts vormt hij de zogeheten ‘gouden driehoek’; een combinatie die zorgt voor liefde, harmonie en positiviteit. Het is de meest neutrale steen en kan daarom goed worden ingezet als ondersteuning voor andere stenen.

 

Geestelijk:

 

De steen versterkt lichaam en geest. Hij lost blokkades op en maakt energiek, wilskrachtig en doelgericht. De steen brengt inzicht en helpt je concentreren. Het dragen van bergkristal helpt het hart te openen en verbetert het humeur.

 

Lichamelijk:

 

Bergkristal versterkt het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Het heeft een positieve werking op alle klachten met betrekking tot huid, haar, botten, tanden en nagels. Het is een goede steen bij zee- en reisziekte, evenwichtsstoornissen, misselijkheid en hoofdpijn. Door de kalmerende werking kan de steen een goede invloed hebben op depressie en nervositeit.

 

Sterrenbeeld: Leeuw.

bottom of page