top of page

Onyx

Eigenschappen die aan deze steen worden toegeschreven zijn onder andere het geven van steun, kracht en doorzettingsvermogen. Het is een steen die je helpt je doelen te bereiken. Onyx bevordert de concentratie en helpt je met beide benen op de grond te blijven staan. 

 

Onyx is het Griekse woord voor vingernagel. Waarschijnlijk kreeg de steen deze naam vanwege de witte randen die van nature voorkomen in de steen. Deze doen denken aan de witte randen van nagels. Bovendien zou onyx een goede invloed hebben op nagels, haar en huid. Onyx is eigenlijk zwarte chalcedoon.

 

Werking

 

Geestelijk:

 

Onyx is een goede steen voor heling en spirituele groei. Het helpt je je dromen te verwezenlijken en maakt positief. De steen kan helpen bij het verwerken van trauma’s. Ook bevorderd onyx de concentratie en de rust in je hoofd; een goede steen bij het studeren. Onyx kan helpen je grenzen te bewaken en maakt zelfbewust.

 

Lichamelijk:

 

De steen zou een positieve werking hebben op huid, slijmvliezen, haar en nagels. Het versterkt blaas, maag en nieren en zou verlichting geven bij een opgeblazen gevoel. Onyx helpt ook bij problemen met het gehoor en bij evenwichtsstoornissen.

 

Sterrenbeeld: Steenbok

bottom of page