top of page

Agaat

Agaat beschermt tegen ongeluk, maakt vrolijk en helpt bij het verwerken van emoties. Het bevordert innerlijke groei, versterkt de intuïtie en geeft een gevoel van geborgenheid. Een goede steen tegen angsten en om slechte gewoonten te doorbreken. Agaat heeft een gunstig effect op slaapproblemen en epilepsie. De steen werkt ontstekingsremmend en kan helpen bij spijsverteringsproblemen. Het is ook een geweldige steen voor zwangerschap, (aanstaande) moeders en voor kinderen. De steen werkt ook tegen spataderen, allergische reacties en huidklachten. 

 

Agaat komt van het Latijnse woord ‘achates’, een rivier op Sicilië waar deze steen werd ontdekt.

 

Werking

 

Geestelijk:

 

De steen beschermt tegen ongeluk, maakt vrolijk en helpt bij het verwerken van emoties. Het bevordert innerlijke groei, versterkt de intuïtie en geeft een gevoel van geborgenheid. Het is een goede steen tegen angsten en om slechte gewoonten te doorbreken.

 

Lichamelijk:

 

Agaat heeft een gunstig effect op slaapproblemen en epilepsie. De steen werkt ontstekingsremmend en kan helpen bij spijsverteringsproblemen. Het is ook een geweldige steen voor zwangerschap, (aanstaande) moeders en voor kinderen. De steen werkt ook tegen spataderen, allergische reacties en huidklachten.

 

Sterrenbeeld: Ram, steenbok, stier en schorpioen.

bottom of page