top of page

Carneool

Deze steen geeft warmte, maakt vrolijk en verhoogt het zelfvertrouwen. Hij helpt je te aarden en geeft energie. Carneool maakt standvastig, behulpzaam en beschermt tegen negatieve emoties. De steen zou een positieve invloed hebben op de vruchtbaarheid en zou het lichaam helpen bij pijnklachten zoals reuma en zenuwpijn.

 

De naam carneool is afgeleid van het Latijnse ‘carneus’, wat vleeskleurig betekend.

 

Werking

 

Geestelijk:

 

Deze steen geeft warmte, maakt vrolijk en verhoogt het zelfvertrouwen. Hij helpt je te aarden en geeft energie. Carneool maakt standvastig, behulpzaam en beschermt tegen negatieve emoties. De steen bevordert het vermogen tot oplossingsgericht denken en trekt succes aan. Het is een goede steun bij depressie en somberheid.

 

Lichamelijk:

 

De steen zou het lichaam helpen bij de opname van vitaminen en mineralen en de stofwisseling stimuleren. Het zorgt voor een goede doorbloeding en werkt hierdoor positief bij klachten zoals spataderen en hielspoor. Carneool zou verwarmend en verlichtend werken bij reuma, gewrichtsklachten en zenuwpijn. Het heeft ook een positieve invloed op de vruchtbaarheid en de geslachtsorganen.

 

 

Sterrenbeeld: kreeft, leeuw, maagd en ram.

bottom of page