top of page

Gebedssnoeren

Deze mala's en rozenkransen zijn compleet uniek. Ik biedt u graag de mogelijkheid om stenen, kleuren en werking zelf te bepalen. Deze ideeën voeg ik vervolgens samen tot een prachtig, persoonlijk ontwerp.

Een Mala is van oorsprong een Tibetaanse gebedsketting van 108 kralen. 108 is een heilig getal. Als je de losse cijfers bij elkaar optelt kom je uit op het getal 9, het getal van de voltooiing.

Mala’s kunnen worden gebruikt bij meditatie. Door de kralen te tellen kun je je beter concentreren. Je kunt er ook voor kiezen om bij elke kraal een gebed of mantra uit te spreken. Een mantra kan een woord zijn, een eigen intentie, of een gezang.

Een rozenkrans is een gebedssnoer uit de Rooms-Katholieke Kerk. Rozenkrans is ook de naam voor het 'rozenkransgebed' en het is een hulpmiddel bij het uitvoeren hiervan. De rozenkrans bestaat uit 6 grote en 53 kleine kralen. Het gebed bestaat uit het Onzevader (vijftienmaal) en het Weesgegroet(honderdvijftigmaal) door de rozenkrans driemaal te doorlopen. Tijdens het bidden van de rozenkrans wordt stilgestaan bij het leven, het lijden en de verrijzenis van Jezus Christus.

INSPIRATIE

bottom of page