top of page

Garantie

Sieraden:

Wij willen natuurlijk dat u zo lang mogelijk plezier heeft van uw sieraad. Daarom geven wij het onderstaande advies:

voor al onze sieraden geld, tenzij anders vermeld: voorkom dat uw sieraad in contact komt met chemische producten, zeep, lotion en parfum (producten zoals bodylotion en parfum goed laten intrekken alvorens uw sieraad om te doen). Doe uw sieraad af als u gaat douchen of zwemmen. Bewaar uw sieraden op een donkere plaats, bijvoorbeeld in een sieradendoosje. Wij adviseren om uw armband nooit schoon te maken met andere middelen dan een (pluisvrije) doek; edelstenen zijn poreus en sommige stenen kunnen niet goed tegen water.

Op alle edelsteen sieraden van SisterCraftsNL zit drie maanden garantie vanaf de aankoopdatum. U heeft garantie op de kralen, rijgdraad, hangertjes en sluitingen. Bij klachten kunt u binnen drie maanden na aankoop van uw sieraad contact met ons op nemen. Wij kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor normale slijtage en verkleuring van verzilverde en vergulde materialen of enige vorm van schade bij het verkeerd gebruiken van onze sieraden. 

Op alle overige sieraden geld twee maanden garantie op rijgdraad en sluitingen.

Als uw armband onverhoopt stuk gaat of de kralen verkleuren buiten de garantie termijn, dan kunt u contact met ons opnemen voor een passende oplossing.

Bij ieder product staat vermeld welk materiaal gebruikt is. Voor alle door ons gebruikte materialen gelden onderstaande adviezen:

Edelsteen kralen

Bepaalde kralen, en dan voornamelijk amethist en rozenkwarts, kunnen verkleuren onder invloed van zonlicht. Omdat natuurstenen kralen poreus zijn kan contact met parfum en/of zeep voor vroegtijdige slijtage zorgen. Ook de zilveren/vergulde kralen zijn hier kwetsbaar voor. Wij adviseren dan ook om te voorkomen dat uw sieraad in contact komt met zeep en parfum (goed laten intrekken alvorens uw sieraad om te doen) en deze na het afdoen donker te bewaren. Doe uw sieraad af als u gaat douchen of zwemmen.

Houten kralen

Deze kralen blijven lang mooi. Ze kunnen niet goed tegen vocht en middelen zoals zeep en parfum.

Glaskralen

Deze kralen blijven lang mooi. Er kunnen na verloop van tijd kleine krasjes op ontstaan. 

Sterling zilver

Deze kralen blijven lang mooi, maar kunnen in de loop der tijd gaan oxideren. Dit betekent dat er zwarte aanslag op ontstaat. Als u dit niet mooi vind kunt u de kralen met een zilverpoetsdoekje opwrijven. Zilver is een zacht materiaal; in de loop der tijd kunnen er krasjes ontstaan.

Verguld sterling zilver

Er is een dun laagje goud over het sterling zilver aangebracht. In de loop der tijd slijt dit laagje er af. Ook kan het materiaal groen uit gaan slaan. Maak je sieraad dan voorzichtig schoon met lauwwarm water en een zachte doek. U kunt deze kralen beter niet opwrijven; dit zorgt dat het materiaal eerder slijt. 

Roestvrij staal

Dit materiaal is erg duurzaam en krast niet. Je kunt het schoonmaken met een doek.

Verzilverd

Dit betekent dat er een dun laagje sterling zilver is aangebracht over een onedel metaal. Dit laagje slijt na verloop van tijd. Ook kan het materiaal groen uit gaan slaan. Maak je sieraad dan voorzichtig schoon met lauwwarm water en een zachte doek.
Bewaar deze sieraden het liefst apart (dit voorkomt oxidatie) in een droog en luchtdicht sieradendoosje. 

Metaal

Dit is het goedkoopste materiaal maar ook het minst duurzaam. Het metaal blijft het langst mooi als je je sieraad goed opbergt na het dragen.

 

Levertijd

Uw bestelling wordt doorgaans binnen 3-5 werkdagen na ontvangst van betaling verstuurd. De dag nadat u betaald heeft, telt als werkdag 1. Indien uw bestelling wegens omstandigheden later verstuurd wordt ontvangt u hierover uiterlijk 7 dagen na ontvangst van betaling bericht. Indien nalevering uiteindelijk niet meer mogelijk is, berichten wij u en komt uw bestelling te vervallen. Alle gemelde of vermelde leveringstermijnen zijn een indicatie en leiden niet tot enig recht of aansprakelijkheid.

 

Retourneren


U kunt binnen 14 dagen na ontvangst van uw bestelling uw bestelling ruilen of retourneren, mits onbeschadigd en ongedragen. In alle gevallen dient u eerst schriftelijk (per e-mail of post) contact met ons op te nemen. U dient hierbij uw naam en factuurnummer te vermelden. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op. De aankoopsom van de door u geretourneerde producten zal binnen 14 dagen (na ontvangst van het product) worden terug gestort. De verzendkosten voor het ruilen of retourneren zijn voor uw eigen rekening, tenzij anders overeengekomen.

 

LEVERING/GARANTIE

bottom of page