top of page

Wij willen natuurlijk dat u zo lang mogelijk plezier heeft van uw sieraad. Daarom geven wij het onderstaande advies:

 

Voor al onze sieraden geld, tenzij anders vermeld: voorkom dat uw sieraad in contact komt met chemische producten, zeep, lotion en parfum (producten zoals bodylotion en parfum goed laten intrekken alvorens uw sieraad om te doen). Doe uw sieraad af als u gaat douchen of zwemmen. Bewaar uw sieraden op een donkere plaats, bijvoorbeeld in een sieradendoosje. Wij adviseren om uw armband nooit schoon te maken met andere middelen dan een (pluisvrije) doek; edelstenen zijn poreus en sommige stenen kunnen niet goed tegen water.

Edelsteen kralen

Bepaalde kralen, en dan voornamelijk amethist en rozenkwarts, kunnen verkleuren onder invloed van zonlicht. Omdat natuurstenen kralen poreus zijn kan contact met parfum en/of zeep voor vroegtijdige slijtage zorgen. Ook de zilveren/vergulde kralen zijn hier kwetsbaar voor. Wij adviseren dan ook om te voorkomen dat uw sieraad in contact komt met zeep en parfum (goed laten intrekken alvorens uw sieraad om te doen) en deze na het afdoen donker te bewaren. Doe uw sieraad af als u gaat douchen of zwemmen.

Houten kralen

Deze kralen blijven lang mooi. Ze kunnen niet goed tegen vocht en middelen zoals zeep en parfum.

Glaskralen

Deze kralen blijven lang mooi. Er kunnen na verloop van tijd kleine krasjes op ontstaan. 

Sterling zilver

Deze kralen blijven lang mooi, maar kunnen in de loop der tijd gaan oxideren. Dit betekent dat er zwarte aanslag op ontstaat. Als u dit niet mooi vind kunt u de kralen met een zilverpoetsdoekje opwrijven. Zilver is een zacht materiaal; in de loop der tijd kunnen er krasjes ontstaan.

Verguld sterling zilver

Er is een dun laagje goud over het sterling zilver aangebracht. In de loop der tijd slijt dit laagje er af. Ook kan het materiaal groen uit gaan slaan. Maak je sieraad dan voorzichtig schoon met lauwwarm water en een zachte doek. U kunt deze kralen beter niet opwrijven; dit zorgt dat het materiaal eerder slijt. 

Roestvrij staal

Dit materiaal is erg duurzaam en krast niet. Je kunt het schoonmaken met een doek.

Verzilverd

Dit betekent dat er een dun laagje sterling zilver is aangebracht over een onedel metaal. Dit laagje slijt na verloop van tijd. Ook kan het materiaal groen uit gaan slaan. Maak je sieraad dan voorzichtig schoon met lauwwarm water en een zachte doek.
Bewaar deze sieraden het liefst apart (dit voorkomt oxidatie) in een droog en luchtdicht sieradendoosje.
 

Metaal

Dit is het goedkoopste materiaal maar ook het minst duurzaam. Het metaal blijft het langst mooi als je je sieraad goed opbergt na het dragen.

Onderhoud

bottom of page