top of page

Fluoriet

Fluoriet verheldert de geest en bevordert de verbinding met jezelf. De steen bevordert concentratie, en kan daardoor helpen bij het studeren. De steen kan helpen tegen emotionele trauma’s en heeft een harmoniserende werking. Fluoriet zou helpen tegen infecties en heeft een zuiverende werking op huid en slijmvliezen. De steen werkt versterkend op het zenuwstelsel en de botten waardoor hij verlichting brengt bij artritis en reuma.

 

De naam fluoriet is afgeleid van het Latijnse ‘fluere’. Dit betekent stromen. Fluoriet is een prachtige, doorschijnende steen met een verscheidenheid aan kleuren. Een steen bestaat vaak uit lagen groen, paars en roze maar ook blauw en geel komen voor.

 

Werking

 

Geestelijk:

 

Fluoriet biedt bescherming. De steen opent je bewustzijn en werkt aan de verbinding met je diepere zelf. Het reinigt en stabiliseert en verwijdert negativiteit en stress. De steen helpt je aarden en vergroot het zelfvertrouwen. Fluoriet kan helpen bij het doorbreken van slechte gewoonten. De steen is behulpzaam bij het studeren omdat het de concentratie versterkt.

 

Lichamelijk:

 

Werkt goed bij infecties zoals verkoudheid en griep. De steen heeft een zuiverende werking op de huid en slijmvliezen en is daardoor erg geschikt voor puistjes en wonden. Fluoriet versterkt het zenuwstelsel, de botten en tanden en brengt verlichting bij artritis en reuma. 

 

Sterrenbeeld: Vissen, waterman, kreeft, schorpioen en steenbok.

bottom of page