top of page

Rhodoniet

De rhodoniet zou ondersteunend werken bij nare gebeurtenissen, zoals het verlies van een dierbare, langdurige ziekte en trauma’s. De steen kalmeert, vermindert angst en helpt bij zelfacceptatie. Het helpt je hoofd koel houden en je balans terugvinden. Ook stimuleert rhodoniet begrip, empathie, vergeving en liefde en vermindert ergernis, boosheid en agressie. Het is een goede steen voor (vriendschappelijke) relaties en bij conflicten en moeilijke gebeurtenissen. 

 

Rhodoniet is afgeleid van het griekse ‘rhodon’, wat roos of rozengeur betekend. 

 

Werking

 

Geestelijk:

 

De steen versterkt intuïtie en compassie. Hij bevorderd geduld en vertrouwen in de toekomst en kan helpen bij het helen van psychische wonden of een gebroken hart. Rhodoniet helpt positief te blijven en geeft energie en veerkracht. Hierdoor is het een goede ondersteuning bij depressie, stress en psychische problemen. Ook is het een goede steen voor verlegen en (over)gevoelige mensen. Verder verbetert rhodoniet het geheugen en helpt je te focussen.

 

Lichamelijk:

 

Rhodoniet versterkt het hart, letterlijk en figuurlijk. De steen zou het hart en de bloedsomloop versterken. Hij zou ook positief werken op het immuunsysteem, de longen, de schildklier en de botten, en verlichting geven bij allergie. Ook geeft rhodoniet verlichting bij hoofdpijn en evenwichtsstoornissen, MS en krampen.

 

Sterrenbeeld: Stier, boogschutter, kreeft, steenbok en ram.

bottom of page