top of page

Tijgeroog

De tijgeroog maakt zelfbewust en minder verlegen, helpt bij het maken van beslissingen en versterkt de intuïtie. Het is een goede steen voor bij het studeren; hij vergroot het denkvermogen en maakt leergierig. Tijgeroog zou beschermend en aardend werken en harmonie en balans brengen. De steen zou helpen tegen hoofdpijn, buikpijn en spierklachten en zou verlichtend werken bij luchtwegproblemen.

 

Tijgeroog heeft zijn naam te danken aan de gelijkenis met het oog van een tijger.

 

Werking

 

Geestelijk:

 

Tijgeroog zou beschermend en aardend werken en harmonie en balans brengen. Het trekt geluk, voorspoed en succes aan. De steen versterkt (zelf)vertrouwen, zelfinzicht, moed, doorzettingsvermogen, besluitvaardigheid, optimisme en een gevoel van eigenwaarde. Het is een goede steen om te dragen bij examens. Tijgeroog werkt ondersteunend bij angsten, fobieën, nachtmerries en overprikkeling, en kan werken bij depressieve klachten, schizofrenie en persoonlijkheidsstoornissen.

 

Lichamelijk:

 

De steen zou kalmerend werken bij buikpijn, het hart stimuleren, pijnstillend werken bij spierkrampen en allerlei klachten aan de luchtwegen verlichten. Ook werkt de steen helend bij klachten aan ogen en oren. De steen verbeterd de motoriek en kan spanningshoofdpijn en migraine verlichten.

 

Sterrenbeeld: Schorpioen, maagd, tweelingen en leeuw.

bottom of page