top of page

Amethist

Amethist zou een beschermende, zuiverende werking hebben, zelfinzicht en intuïtie bevorderen, en een positief effect hebben op migraine en slaapproblemen. De steen kan helpen bij het herkennen en aanpakken van verslavingen en het verwerken van nare ervaringen. Samen met bergkristal en rozenkwarts creëert de steen een harmonische sfeer. 

 

Amethist komt van de Griekse woorden ‘a ‘(zonder) en ‘metuein’ (dronkenschap). De oude Grieken dronken wijn uit bekers van amethist omdat ze geloofden dat ze dan niet dronken zouden worden.

 

Werking

 

In combinatie met bergkristal en rozenkwarts vormt amethist de zogeheten ‘gouden driehoek’; een combinatie die zorgt voor liefde, harmonie en positiviteit.

 

Geestelijk:

 

Amethist zou een beschermende, zuiverende werking hebben, zelfinzicht en intuïtie bevorderen, en een positief effect hebben op migraine en slaapproblemen. De steen kan helpen bij het herkennen en aanpakken van verslavingen en het verwerken van nare ervaringen. Amethist helpt je de stilte in jezelf te vinden en zonder oordeel naar jezelf en de ander te kijken.

 

Lichamelijk:

 

Amethist zou kalmerend werken bij hoofdpijn, slaapproblemen en stress. De steen zou stimulerend werken op de alvleesklier, waardoor hij zou kunnen helpen bij suikerziekte. De amethist heeft een positieve invloed op het hart en de bloedsomloop en kan helpen bij huidklachten.

 

Sterrenbeeld: Vissen

bottom of page